top of page

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukları İşleyen Filmler

Wonder (Mucize - 2017): Auggie Pullman'ın, yüzündeki doğuştan gelen bir kusur nedeniyle yaşadığı zorlukları konu alan bu film, aynı zamanda hoşgörü, arkadaşlık ve üstün yetenekli çocukların sosyal duygusal özelliklerine dikkat çeken dokunaklı bir hikayeye sahiptir.


Gifted (Deha - 2017): Üstün matematik yeteneğine sahip genç bir kızın dayısı tarafından büyütülmesini konu alan bu film, yetenek ve normal yaşam arasındaki dengeyi sorguluyor.


Küçük Dahi Vitus (2006): Vitus'un olağanüstü piyano yeteneği ve ailesiyle olan ilişkilerini konu alan bu film, üstün yetenekli çocukların aileleri ve çevreleriyle olan etkileşimini işlerken yetenek gelişiminde sosyal çevrenin etkisine dem vuruyor.


Uçurtma Avcısı (2007): Afganistan'da geçen bu film, iki çocuğun dostluklarını, ülkelerinin zorlu koşullarını ve üstün yeteneklerini konu alırken yeteneklerin gelişiminde sanş faktörünün rolünün altını çiziyor.


The Kindergarten Teacher (Anaokulu Öğretmeni- 2018): Bir anaokulu öğretmeninin yetenekli bir öğrencisinin şiir yazma yeteneğini keşfetmesini ve bu yeteneği korumak için attığı adımları anlatan bu film, yetenek ve toplumun anlayışsızlığı arasındaki çatışmayı işlerken yeteneklerin keşfedilmesi esnasında pedagojik yaklaşımlara örnekler veriyor.


Özgürlük Yazarları (2007): Gerçek bir hikâyeden uyarlanan bu film, öğrencilerine özgür düşünceyi aşılamaya çalışan bir öğretmenin çabalarını ve bu çabaların sonuçlarını anlatıyor.


Her Çocuk Özeldir (2007): Bir öğretmenin, iki kere farklı olan öğrencisinin yeteneğini keşfetmesi ve ona rehberlik etme sürecini konu alan bu film, yetenekli çocukların eğitim sistemine uyum sağlama çabalarını ele alıyor.


3 Aptal (2009): Üstün zekalı bir öğrencinin, arkadaşlarıyla birlikte üniversitede macera dolu bir yolculuğa çıkmasını konu alan bu film, dostluk ve farklılıkların değerini vurguluyor.

75 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page